11/12/15 juni: randprogramma Klassieke Salon

Bezoekers kunnen zaterdagmiddag 11 juni vanaf 13.00 uur meekijken hoe Gabriëlle  in het museum het schilderij ‘Gestrand’ ter plekke afschildert. Op dit schilderij, net terug van een internationale groepsexpositie uit Sint Petersburg, combineren Westra en Randolph Algera “ús heitelân” met gastland rusland. Het geportretteerde meisje draagt een authentieke replica van het Fries kostuum uit 1860 en Friese skûtsjes deinen op een gefantaseerde zee die grenst aan het Russische Hermitage.

Op zondagmiddag 12 juni geeft Ans Smits, een van de alumni van de Klassieke Academie, een masterclass modelschilderen. Het thema van deze workshop is ‘Mata Hari’ en er zal naar model gewerkt worden. Eric Bos, kunsthistoricus, geeft op 15 juni een lezing over het thema: ‘Vrouwen in de kunst, vrouwelijke kunst”.

Opgave: info@museumopsterlan.nl