12 november – 5 december “Sint AHOY”

Sinterklaas in de lift!

Museum Opsterlân is de afgelopen weken min of meer gesloten geweest omdat er een lift geplaatst werd. Er is met man en macht gewerkt om op tijd klaar te zijn zodat de Sint, op zijn hoge leeftijd, met de lift naar boven kan. Ook alle andere mensen, die moeite hebben met de trap, kunnen vanaf 12 november de tentoonstellingen over de geschiedenis van Opsterland bezoeken.

Het thema van de Sinterklaastentoonstelling is: “Sint Ahoy” met allerlei nautische spelen en attributen. Er is een een electro-spel en een tentoonstelling met modelbootjes. Kinderen kunnen vissen hengelen vanuit de slaapkamer van de Sint, schoenen zoeken, en natuurlijk staat ook de pepernotenmachine weer klaar.

Op woensdag 23 november kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar speculaas versieren (en eten) in het museum. Kosten: € 2,00.

Op woensdagavond 23 novmeber geeft Gerhild van Rooij een lezing met de titel: “Vrijers van speculaas”!
Speculaasjes hebben altijd een afbeelding. Dat hoort bij het idee van speculaas. Waarom is dat eigenlijk zo? En wat zijn speculaaskruiden? Van Rooij vertelt over de geschiedenis van speculaas en daarmee over de geschiedenis van de wereld. De lezing begint om 20.00 uur, het museum gaat om 19.30 open. De kosten zijn € 5,00 incl. een kop koffie of thee, natuurlijk mét een speculaasje!

Opgeven kan via de mail: info@museumopsterlan.nl of telefonisch: 0513462930

De Sint Ahoy is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur.

We verklappen alvast dat de Sint en zijn Pieten zaterdagmiddag 26 november vanaf 13.30 in het museum aanwezig zullen zijn.