18 oktober- 15 november 2020

HOE HET TOEN WAS toont de historie van Gorredijk en omstreken in oude foto’s, filmpjes en objecten uit depot waarin nostalgie, herkenning en verbazing een plaats hebben. De expositie loopt samen met de laatste weken van de Albert Heijn spaaractie. Wie alle 216 plaatjes verzamelt, heeft een album vol historische foto’s van Gorredijk en omstreken. Medewerkers van het museum hebben geholpen met het schrijven van de teksten en het uitzoeken van de foto’s. Luit Beenen kent de historie van Gorredijk en omstreken als geen ander. Hij hielp met het controleren van de teksten en bijschriften én leverde een aantal foto’s en filmpjes die in de expositie vertoond worden.

Vooral de filmpjes brengen de geschiedenis tot leven. Hoe bijzonder is het niet als je de tram door het Opsterlandse landschap ziet tuffen!