27 augustus: vaartocht met praam “De Wynsliper”

Voor zaterdag 27 augustus kunt u zich individueel opgeven voor een vaartocht met de oude zeilpraam “Wynsliper”.

Het museum organiseert samen met minicamping en groepsaccommodatie De Turfhoeke vaartochten met de oude zeilpraam “Wynsliper”.

De tocht gaat, afhankelijk van de wind, zeilend of op de motor, over de oude turfroute en door Gorredijk waarbij u de prachtige geveltjes uit de 18de eeuw goed kunt bekijken. Ondertussen krijgt u alles te horen over de geschiedenis van de beurt- en turfvaart, de vervening en van de omgeving. Bij de sluis legt de praam aan en kunt u te voet naar Museum Opsterlân. Een wandeling van zo’n 5 minuten. In overleg is het mogelijk de vaartocht te combineren met bijvoorbeeld een picknick, koffie met turfcake, een extra rondleiding door het museum of een wandeling met gids door Gorredijk.

Prijs: € 15,00 inclusief  koffie/thee en toegangskaartje voor het museum. Kinderen 4 – 12 jaar: € 9,00
Tijd:  Ongeveer 3 uur.
In de praam is plaats voor 15 – 20 personen.