Museum Opsterlân

9 t/m 14 april Nationale Museumweek

OPSTERLANDERS gratis toegang tijdens de Nationale Museumweek

Tijdens de Nationale Museumweek hebben alle inwoners van Opsterland, jong en oud, gratis toegang tot Museum Opsterlân.

ARM en RIJK, twee verschillende werelden, die in de Opsterlandse geschiedenis dicht bij elkaar liggen. Adellijke en patricische grootgrondbezitters in Beetsterzwaag woonden slechts enkele kilometers verwijderd van de arme veenarbeiders. De armoede is een stevige voedingsbodem voor de “rode” strijd voor een beter arbeidersleven. Ruik de inkt in de socialistische drukkerij, luister naar het zware leven van Brechtje en kijk binnen bij de rijke families of in het zilveratelier van de Gorredijkster zilversmeden.

 

ONS NATIONALE GOUD

In de vitrine in de hal ligt het schrift met harde kaft van Rindert van Zinderen Bakker:  aan de ene kant de Stamboom van de familie Bakker en aan de andere kant: “Aantekeningen uit mijn levensloop”. In de zomer staat Rindert van Zinderen Bakker centraal in de Mariakerk te Kortezwaag. Ook maakt hij onderdeel uit van de expositie: “Verzet is Tijdloos”, Opsterland in het spoor van Domela Nieuwenhuis die 8 september van start gaat.

 

VOOR KIDS

Op de benedenverdieping is de expositie “VLINDERS” te bekijken en kunnen kinderen knutselen en meehelpen om de vlinderboom te vullen.

 

Nog geen antwoord op uw vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Blijf op de hoogte van nieuwe exposities en het laatste nieuws.