In overleg biedt het museum verschillende arrangementen voor groepen tot maximaal 20 personen. Zo kunt u met collega’s of in familieverband een rondleiding krijgen door het museum en/of door Gorredijk in combinatie met een koffietafel , lunch of high tea. Ook voor kinderfeestjes kunt u in het museum terecht. Individueel kunt u een route lopen met een tablet die te huur is bij het museum. Er zijn 3 routes via de tablet door Gorredijk: de schansroute, de geveltjesroute en de beurtvaartroute.

Gedurende de zomermaanden is het mogelijk om een unieke vaartocht met de historische snik “Swaentsje” te maken. De vaartocht gaat, afhankelijk van de wind, zeilend of op de motor over de turfroute. Ondertussen krijgt u alles te horen over beurt- en turfvaart, vervening, touw knopen en de omgeving. De tocht duurt van 13.00 uur tot ongeveer 16.00 uur en is geschikt voor groepen van 15 tot 20 personen.  Prijzen en catering in overleg.