Museum Opsterlân

In de maanden juni, juli en augustus 2019 organiseert Museum Opsterlân in Gorredijk een expositie met als titel: “Happy bee landscapes”.

Iedereen weet zo langzamerhand dat het niet best is gesteld met de bijen en insecten. Friesland, onze groenste provincie, is voor de bij een woestijn. Reden voor Japke Weij uit Beetsterzwaag in actie te komen met een burgerinitiatief getiteld “Op de bres voor de bij”. We vragen aandacht voor de bij met behulp van beeld en taal, in muziek en kunst, in cultuur en wetenschap. We hopen zo te komen tot een landschap waarin de bij zich weer prettig voelt. Als kunstenaar kun je hier ook een steentje aan bijdragen.

Meedoen?

Iedereen, professioneel en autodidact, jong en oud kan meedoen met een kunstwerk over dit thema in alle disciplines. Voor het opdoen van inspiratie bezoek de site:
www.honeyhighway.nl of
www.natuurmonumenten/Oerrr

Selectie

Een commissie maakt een selectie uit de ingezonden werken en wie weet komt jouw werk drie maanden in het museum te hangen. Op 10 mei is de uitslag.

Tot en met 22 april kun je je werk opgeven door middel van 1-3 digitale foto’s (min. en max. 1 MB)

Deelnamekosten zijn € 10,–. Je kunt maximaal 3 werken insturen.

Opgeven en voorwaarden

Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar info@museumopsterlan.nl met een of meerdere foto’s van je werk. De  voorwaarden worden je dan toegestuurd.

Blijf op de hoogte van nieuwe exposities en het laatste nieuws.