Museum Opsterlân

1 juli t/m 5 augustus

Eindexamenexpositie Foudgumse School

De Foudgumse School

In Foudgum, een dorpje met ongeveer 72 inwoners, bestaat sinds 2010 De Foudgumse School, de kleinste en noordelijkste academie voor de nieuwe schilderkunst.

Op het Friese platteland, nabij de Waddenzee, richtte beeldend kunstenaar Peter B. van Houten en Dinie Goedhart deze kleinste academie op. De succesvolle Foudgumse school kreeg in juni 2011 en 2015 het CRKBO-keurmerk, centraal register kort beroepsonderwijs. De Foudgumse School richt zich op vakstudenten die de figuratieve schildertechnieken volledig willen beheersen, om aldus overtuigend en krachtig werk te kunnen maken. Centraal in de opleiding staat het aanscherpen en verfijnen van het waarnemend vermogen. De expositie toont werk van 3e, 4e en 5e jaars studenten en van de docenten van de opleiding.

Studenten: Kim Stabin, Marjan Raven,  Aukje de Haan, Yteke van der Wal, Marjan de Jonge, Melda Wibawa, John Boosman, Rob van Duren, Klaas Klazema, Jikke Knegt, Trija Fleer-Niks en Zwannie Slagter. Docenten: Dinie Boogaart, John Verberk, Margreet Boonstra, Klaas Werumeus Buning, Niels Smits van Burgst, Marcel Duran, Peter B. van Houten, Ben Rikken, Julio Díaz Rubio en Cees Booij.

11 augustus t/m 4 november

“HET FRIESE PAARD IN BEELD”

Kunstexpositie met als thema: Het Friese Paard. Kunstenaars uit heel Nederland verbeelden het Friese paard in verschillende kunstdisciplines: schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografie.

www.facebook.com/Het Friese Paard in Beeld

Blijf op de hoogte van nieuwe exposities en het laatste nieuws.