Kleurrijke verbeelding, vilt van Flues

Viltwerkgroep Flues exposeert van 10 t/m 21 december en van 13 t/m 25 januari 2014  in Museum Opsterlân.

De werkgroep bestaat uit 6 vrouwen: Lia v.d. Zande, Annemiek Vervuurt, Ditte Velink, Marianne v.d. Raay, Ria Dokter en Ineke Carolus. Sinds 17 jaar werken ze intensief samen. Ze maken textielobjecten, voornamelijk van handgemaakt viltwol. Samen is het mogelijk om objecten te maken die van afmeting te groot en te zwaar zijn om alleen uit te voeren. Hun ontwerpen variëren van vloer- en wandkleden en objecten tot stoffen voor kleding en interieur.

Vanuit verschillende beeldende disciplines – schilderkunst, keramiek maar vooral textiel – heeft de groep elkaar leren kennen. Sinds 1997 komen ze bij elkaar om elkaars werk te bespreken en elkaar te stimuleren. Individueel werkt ieder heel verschillend. In hun gezamenlijke werk is ieders inbreng zeer inspirerend voor het geheel.

Af en toe werken ze een groot gezamenlijk project uit. Naast het Altaarstuk “De nacht van Rixt” voor de kunstmaand Ameland 2013 heeft de groep voor de Witte Kerk in Hemrik vilten kerkbankmatten ontworpen en samen met vrijwilligers uitgevoerd.

Een aantal van hen geeft regelmatig workshops en exposeert. Dit is voor het eerst dat zij samen, als groep, exposeren. Hun werk is te koop.