Museum Opsterlân

Motoren motorsport en meer

Vanaf 31 januari kunt u in het museum genieten van een bijzondere tentoonstelling. Verschillende verzamelaars uit Gorredijk en omgeving én Bruggen Tweewielers uit Jubbega hebben een aantal unieke oude motoren ter beschikking gesteld.

Motoren van voor 1930, waaronder een damesmodel Cedos uit 1920; wegracers uit de jaren ’60 en ’70; crossers; de originele motor van een bekende oud-motorcoureur en meer!

Ook de motor van de 27-jarige grasbaanracer Jannick de Jong uit Gorredijk zal in het museum staan. Vanaf 1999 is Jannick diverse malen Nederlands en Europees kampioen grasbaan en speedway geworden. Er is een film van hem te zien en op zondag 22 februari zal hij zelf ook in het museum zijn om te vertellen over zijn sport.

Naast de motoren zijn er o.a. ook oude foto’s, motorkleding, werkplaatshandboeken van vroeger en hangen er schilderijen die Diederick de Vries uit Assen maakt van motorracers. Yoke Hagen uit Gorredijk exposeert haar textielkunst waarbij zij zich liet inspireren door de motor.

Nog geen antwoord op uw vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Blijf op de hoogte van nieuwe exposities en het laatste nieuws.