Museum Opsterlân

De door iedereen (op één persoon na) aanvaarde waarheid over de vondst van de Vuistbijl van Wijnjeterp is te lezen in ‘De strijdbijl van Wijnjeterp’ (1991) door Hendrik van der Vliet.
Hier als PDF: http://www.twentsetaalbank.nl/docs/1991-Vuistbijl_van_Wijnjeterp.pdf

Goaitsen van der Vliet 17 januari 2019

Mooi om te zien dat de vuistbijl gevonden door j.Bouma en B. Kieft, verkocht voor een tabaksbon aan Hein van der vliet, er nog in prima conditie bij ligt.

H. Bouma 3 december 2017

Naar aanleiding van een bezoek aan uw museum d.d. 19 augustus j.l. neem ik contact op. De tentoonstelling van mijn overgrootvader Geert L. van der Zwaag bracht mij in contact op die dag met een van uw medewerkers (conservator?) Ik heb toen geopperd dat er bij mij foto,s aanwezig zijn van Harmke van der Zwaag(dochter van Geert L. van der Zwaag) en dus mijn beppe, die langdurig onderwijzeres is geweest (tot haar 65ste i.v.m. een scheiding van Molle de Jong, onderwijzer in Kortezwaag)op de openbare school te Gorredijk. Op deze foto,s staat zij voor de klas en ook met collega,s van de school. Verder heb ik aanstellingen, diploma,s etc. van haar . Graag wil ik deze schenken aan het museum.
Verder heb ik nog een oud geschrift van 1756, oude acte van verhuur van land in de omgeving van Kortezwaag. Buiten de familie van der Zwaag (van mijn vaders kant) komt ook familie van mijn moeders kant uit Kortezwaag.
Graag verneem ik van u of ik deze papieren kan toesturen en naar welk adres.
Met vr. groet,
Hermanna
Bastion 69
6701 HD te Wageningen
tel. 0317-418777

Hermanna van den BerghdeJong 24 september 2015

Geef uw reactie
Esther Colthof
Bekijk het aangrijpende verhaal van de Joodse gemeenschap van Gorredijk in de museumfilm Esther.
Blijf op de hoogte van nieuwe exposities en het laatste nieuws.