Museum Opsterlân

Vrijwilligers

Museum Opsterlân is altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten voor het museum. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Binnen het museum zijn een aantal werkgroepen actief.

Gastheer, Gastvrouw, museumcafé

U ben het gezicht van het museum, het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. Zowel aan de balie als aan de telefoon. U maakt de bezoekers wegwijs, verzorgt koffie en houdt foldermateriaal en winkelinventaris bij.

Rondleiders

Voor vrijwilligers die meer willen, het leuk vinden om veel te leren over de geschiedenis of hun aanwezige kennis willen overdragen. Wij organiseren voor rondleiders specifieke cursussen. Museum Opsterlân verzorgt zowel binnen als buiten het museum rondleidingen.

Educatie

De educatiegroep verzorgt specifieke kinderarrangementen. Verjaardagspartijtjes, Sinterklaasfestiviteiten, spelletjesmiddagen, maar ook educatieve arrangementen voor scholen.

Administratie en PR

Allerlei werkzaamheden passeren hier de revue. Correspondentie, onderhoud website, facturering. persberichten, archivering.

Archief

Zowel het bijhouden van het objectendepot, als scannen van documenten en foto’s. Het beschrijven, digitaliseren en registreren van de totale collectie. Afhandelen van bruiklenen en schenkingen.

Bouw

Voor allerlei klussen inzetbaar. Onderhoud technische installaties, timmer- en schilderwerkzaamheden.

Textiel

De werkgroep textiel komt incidenteel bijeen. Beoordeelt ouderdom van kleren, verricht herstelwerkzaamheden, archiveert en bewaart.

Blijf op de hoogte van nieuwe exposities en het laatste nieuws.