Openingsweekeind van de Turfroute 9 en 10 juni 2018

Tijdens het openingsweekeind is het museum gratis toegankelijk!

Turfroute opgewaardeerd, goed voor een feestje!

De Turfroute is opgewaardeerd. De vaarroute door Zuidoost-Friesland is nu toegankelijk voor schepen met een diepgang tot 1,30 meter over de gehele breedte. Daartoe werd de bodem uitgebaggerd naar een diepte van 1,50 meter. Ook de beschoeiingen zijn onderhanden genomen en daartoe ontstonden er duurzame en natuurvriendelijke oevers. Ook achterstallig onderhoud is weggewerkt. Verder zijn er plannen om de op- en afstap mogelijkheden te verbeteren bij bruggen en sluizen.

De provincie Fryslân werkte de afgelopen jaren, samen met de gemeenten Opsterland en Ooststellingwerf en in nauwe samenwerking met de Stichting De Nije Kompanjons aan deze opwaardering. Om dit te vieren organiseert de provincie, samen met beide gemeenten en Toeristisch Netwerk Friese Wouden een feestelijk openingsweekend op zaterdag 9 en zondag 10 juni 2018.

Tijdens dat weekend zijn er volop activiteiten op verschillende locaties op en rondom het water, voor jong en oud. Zo kunt u onder andere het Tripgemaal in Gersloot bezoeken, deelnemen aan een viswedstrijd bij de Turfhoeke, leren suppen en een rondje kanoën.