Lezing door Petra Grimbergen

In haar jeugd schaatste Petra bij Jong Oranje en bij Leen Pfrommer. In 1988 werd ze kampioen van Nederland maar door een nare blessure moest ze stoppen met schaatsten. Met de wil om terug te komen traint ze fanatiek op de fiets en belandt ze in de Nederlandse fietsploeg van Piet Hoekstra. Samen met Moniek Knol en Leontien van Moorsel fietst ze met veel succes heel wat wedstrijden waaronder ook de Tour de France met als hoogtepunt de Olympische Spelen in Barcelona in 1992.

Na vier jaar stopt Petra met fietsen en heeft ze haar eigen sportwinkel in Amsterdam. De ijsbaan van Amsterdam ligt om de hoek en daar start haar tweede schaatsperiode die ook weer zeer succesvol werd: 5 x wint ze de alternatieve Elfstedentocht, eenmaal in Finland en viermaal op de Weissenzee.

Door ziekte heeft Petra de echte Elfstedentocht niet kunnen rijden maar toen in 2012 het ijs dik genoeg was, heeft ze met een groep vrienden de “Tocht” gereden, waarvan de laatste 80 kilometer op houtjes.

Petra is nu werkzaam bij Medifit waar ze groepslessen geeft waaronder poweryoga. Daarnaast geeft ze schaatsles en looptrainingen én is ze voedingsdeskundige.

Sport is nog steeds haar passie en schaatsen staat bovenaan.

Inloop: 19:30 uur

Kosten: € 7,50 inclusief koffie en thee, museumkaarthouders en vrienden: € 3,50