Sluit je aan

Vriend worden

Als je geïnteresseerd bent in kunst, cultuur en geschiedenis, is het lid worden van een museum een geweldige manier om meer te leren en betrokken te raken bij deze onderwerpen. Draagt u museum Opsterlân een warm hart toe? Hier zijn enkele redenen waarom het de moeite waard is om vriend te worden van het museum.

Ieder museum koestert vrienden die betrokken en geïnteresseerd zijn in cultureel erfgoed.
Door vriend te worden van museum Opsterlân draagt u bij aan de financiële ondersteuning van het museum en helpt u ervoor te zorgen dat het museum zijn deuren kan blijven openen voor het publiek.
Hierdoor draagt u bij aan het behoud en de bescherming van belangrijke kunstwerken en historische objecten voor toekomstige generaties.

Met het Vriendenlidmaatschap krijgt u:

  • Gratis toegang tot het museum. Als vriend van het museum heeft u vaak onbeperkt toegang tot de tentoonstellingen, collecties en programma’s van het museum. Dit betekent dat u zoveel kunt terugkeren als u wilt, zonder extra kosten te maken.
  • Exclusieve bezichtingen van exposities
  • Verrijkende lezingen
  • Ontmoetingen met Vrienden van het museum
  • Een jaarplanning waardoor u op de hoogte blijft van ontwikkelingen en activiteiten

Voor meer informatie of als u zich aan wilt melden kunt u het contactformulier invullen, via de knop ‘Aanmelden’, hieronder.
Telefonisch is het museum bereikbaar tijdens de openingstijden op telefoonnummer 0513-462930.

ANBI

Museum Opsterlân is door de Belastingdienst aangewezen als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Als de Belastingdienst een organisatie als ANBI erkent, komt deze organisatie in aanmerking voor vrijstelling van schenkbelasting en erfbelasting over ontvangen schenkingen en erfenissen.
Indien u aan ons een gift of schenking doet, komt deze gift of schenking in aanmerking voor giftenaftrek in uw belastingaangifte voor de Inkomstenbelasting.Op de ANBI lijst van de Belastingdienst staan alle ANBI instellingen en organisaties welke een ANBI beschikking van de Belastingdienst hebben gekregen. Zo ook Museum Opsterlân Gorredijk.